Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ОСТАННІЙ ПРОРОК

 

16 січня — свято Малахії.

У хронологічному порядку він — останній з менших пророків. Тому Малахію називають «Печаткою пророків». Старий Заповіт, у якому викладені його пророцтва, та інші книги Святого Письма не дають жодних свідчень про родовід та життя Малахії. Але, за загальною думкою богословів, цей пророк мав жити за 400 років до Різдва Христового. У своїй книзі пророцтв Малахія головним чином викриває гріхи та беззаконня іудейського народу, урочисто провіщає прихід Месії, перед яким з'явиться Предтеча Іван Хреститель.

За народними повір'ями, тільки у день пророка Малахії можна було вилікувати хворого на напади (епілепсію), «скаженого», виганяючи з нього за допомогою молитви і знахарського зілля нечисту силу. Але, вважалося, що ця нечиста сила, виходячи з хворої людини, може перейти на тварин. Знову ж, за народними повір'ями, у цей день злі і голодні відьми доїли корів до смерті...

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.